Enginar Nasıl TemizlenirEnginar, sebze dünyasının en değerli üyelerinden biri. Hatta enginar, 16. yüzyılda Avrupa’da soylu bir bitki olarak kabul edildiği için zenginler ve kraliyet ailesi üyeleri tarafından tüketilirmiş.Enginarın faydalarına kısaca değinmek gerekirse;
İçindekiler
Peki enginar nasıl temizlenir? dediğinizi duyar gibiyiz.Enginarı hazır soyulmuş olarak da, yapraklı olarak da satın alabilirsiniz. Yapraklı ve kabuklu biçimde aldığınız enginarı soymanın da kendine göre püf noktaları var elbet. Dilerseniz enginar nasıl temizlenir ve ayıklanır sorusundan başlayalım.
Enginar nasıl soyulur sorusunun cevabı ve uygulaması çok da zor değil. Ama siz bu işlemi meşakkatli bulduysanız, hazır soyulmuş olarak satılan taze enginarlardan satın alabilirsiniz.
Enginar nasıl temizlenir sorusunun cevabını verdikten sonra gelelim diğer soruya: Enginar nasıl saklanır?Enginarları kabuklu olarak satın aldıysanız usulüne uygun şekilde soyduktan sonra, kararmamaları için limonlu suyun içinde bekletebilirsiniz. Eğer daha uzun süreli bekleyecekse, derin dondurucu en uygun seçimdir. Enginarları bütün yahut doğranmış şekilde derin dondurucuya doğrudan da kaldırabilir veya kısa bir süre şoklayadabilirsiniz. Enginarlarınızı şoklamak için büyükçe bir tencereye su koyun, içine biraz limon tuzu ekleyin ve kaynatın. Bir süzgeç içine aldığınız enginarları, kaynayan suya daldırın, 2 dakika bu şekilde bekletin ve süre dolunca enginarları soğuk sudan geçirin. Suları süzüldükten sonra istediğiniz miktarlara pay ederek ve suları tamamen süzdürülmüş olarak poşetlere koyun. Poşetlerin havasını vakumlayarak aldırın ve ağzını sıkıca kapatarak derin dondurucuya kaldırın. Poşetlerin üzerine ambalajlama yaptığınız tarihi iliştirin. Bu şekilde enginarlarınızı 6 ay derin dondurucuda güvenle muhafaza edebilirsiniz.